Presseinformasjon

Utenriksminister Brende besøker Washington 7. og 8. oktober

Utenriksminister Børge Brende deltar på Verdensbankens årsmøte som finner sted i Washington 7. og 8. oktober. I tillegg til møtene i Verdensbanken vil utenriksminister Brende ha bilaterale møter med amerikanske myndigheter og sentrale personer utenfor administrasjonen.

Verdensbankens årsmøte er en viktig møteplass for diskusjoner om utvikling og økonomi. Sentralt på årets møte blir påfyllingsforhandlingene til Verdensbankens fond for de fattigste landene (IDA). I tillegg vil arbeidet med en ny formel for fordeling av aksjer og stemmevekt, og diskusjoner om hva Verdensbanken skal fokusere på i de neste årene stå på agendaen under årsmøtet.

Sammen med Verdensbankens president Jim Yong Kim, Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, Kenyas utenriksminister Amina Mohammed og artisten Bono vil utenriksminister Brende lørdag 8. oktober delta på et møte hvor konfliktforebygging, stabilisering og engasjement i sårbare stater er tema.

– Målet med å engasjere seg i sårbare stater er å øke statenes evne til å løse egne utfordringer og å forhindre at de bryter sammen. Langsiktig og bred innsats er nødvendig dersom vi skal lykkes i denne typen krevende landskap. På møtet i Verdensbanken håper jeg å få innspill som er relevante for vårt eget engasjement, sier utenriksminister Brende. Regjeringen trapper opp innsatsen i sårbare stater og regioner, og utarbeider nå en strategi for dette engasjementet.

Utenriksminister Brende vil også møte representanter for amerikanske myndigheter, blant annet nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice, presidentens spesialutsending i koalisjonen mot Isil Brett McGurk og presidentens spesialrådgiver for Midtøsten Robert Malley.

Mer informasjon om Verdensbankens årsmøte finnes her.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg + 47 922 19 769 (med på reisen)

Til toppen