Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Inga Biret Márjá Triumf - Årets unge reindriftsutøver 2017

Inga Biret Márjá Triumf ble under feiringen av Tråante 2017 den 6. februar tildelt prisen som årets unge reindriftsutøver.

– Inga Biret Márjá Triumf er ein god vinnar. Gjennom næringsaktiviteten sin  og sitt engasjement har Triumf vore med å styrke og løfte reindrifta på ein positiv måte. Vi er heilt avhengig av å ha unge reindriftsutøvarar som ynskjer å satse og ha reindrift som hovudverksemd, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale. 

Inga Biret Márjá Triumf sammen med landbruks- og matminister Jon Georg Dale og NRL leder Ellinor Jåma.
Inga Biret Márjá Triumf sammen med landbruks- og matminister Jon Georg Dale og NRL leder Ellinor Jåma. Foto: Wil Lee-Wright/Markedsutvalget for reinkjøtt

Juriens sin begrunnelse

Årets unge reindriftsutøver er 26 år. Vedkommende har vokst opp i en reindriftsfamilie. Hun  arvet sitt reinmerke etter sin farmor når hun var tre år. Vedkommende har på flere måter bemerket seg på en positiv måte og er et forbilde og til inspirasjon for andre unge i reindriften. 

Gjennom bl.a. SV1 sin serie "Renskjøtarna" gir hun oss et innblikk i sine gleder og bekymringer som hun møter i sitt virke som reindriftsutøver. Gjennom serien blir vi invitert som gjester ut i reindriften på reindriftsutøverens egen premsiser. Serien er ekte og troverdig og den gir oss økt kunnskap om et miljø og en næring som de fleste av oss har liten innsikt i. 

Vinnaren har eit klart engasjement og ståsted i den tradisjonelle reindriften, men er samtidig framtidsrettet og opptatt av å vidreføre og utvikle reindriften som en livskraftig næring.

Reindriften trengte sterke kvinner som tok modige valg i 1917 og de trenger dem i dag. 

Juryen har bestått av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Norske Reindriftssamers Landsforbunds (NRL) leder Ellinor Jåma. I tillegg har lederen av Markedsutvalget, John Anders Lifjell vært medlem av juryen. 

Til toppen