Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ingen ytterligere forlenget frist for bygging av Sandhaugen vindkraftverk

Olje- og energidepartementet har i dag tatt til følge klagene på NVEs vedtak om forlenget frist for byggingen av Sandhaugen vindkraftverk i Tromsø.

- Siden det første gang ble gitt konsesjon til vindkraft på Sandhaugen i 2002, har det vært foretatt flere endringer av prosjektet og gitt en rekke fristutsettelser for byggingen av dette vindkraftverket. Med hensyn til den lange tiden som har gått siden opprinnelig konsesjon og de endrede faktiske forholdene i det aktuelle området, har jeg kommet til at det ikke er grunnlag for ytterligere fristforlengelse, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

I NVEs vedtak i april 2017 fikk Norsk Miljøkraft AS tillatelse til å øke effekten i Sandhaugen vindkraftverk og med ytterligere forlenget frist for ferdigstillelse. Opprinnelig konsesjon fra 2002 tilsa en testturbin og et testanlegg på til sammen 7 megawatt (MW), som skulle ferdigstilles i 2006. Maksimalt installert effekt er i etterkant økt til 9, 15 og 16 MW, og det er gitt flere fristutsettelser.

Departementet legger vekt på at søknaden om utsatt frist er basert på tidligere søknader i saken. Det foreligger ikke et oppdatert kunnskapsgrunnlag eller en nærmere beskrivelse av fordeler og ulemper ved det endrede prosjektet, som gjør det mulig å vurdere om konsesjonen bør videreføres. Departementet har også tatt i betraktning at formålet med vindkraftprosjektet har endret seg fra et testsenter til et ordinært produksjonsanlegg.

Departementets vedtak innebærer at fristen for å realisere vindkraftverket er løpt ut.

Til toppen