Kulturministeren lanserte Ingrid Espelid Hovig-stipend på 100 000 kroner

Regjeringen innfører et nytt kokke-stipend på 100 000 kroner til den som skal representere Norge i Bocuse d'Or. Stipendet skal oppkalles etter mangeårig fjernsynskokk Ingrid Espelid Hovig.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sammen med styreleder i Akademiet i Bocuse d'Or Norge, Bent Stiansen.
- Et stipend som dette kan gi enda flere inspirasjon til å velge kokke- og yrkesfag, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland. Helleland møtte denne uken de fem norske kandidatene til Årets Kokk. Tilstede var også styreleder i Akademiet i Bocuse d'Or Norge, Bent Stiansen. Foto: Kulturdepartementet

-Norge har mange stjernekokker i verdensklassen som sørger for stor oppmerksomhet om norsk matkultur og matopplevelser. I likhet med toppidrettsutøvere må stjernekokkene trene enormt mye i tiden før mesterskapet. Derfor bidrar regjeringen med et stipend på 100 000 kroner til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk.

-Kultur og mat henger sammen. Mat er for Norge en identitetsskapende merkevare. Regjeringen har satt ned et råd for å bidra til å utarbeide vår framtidige strategi for kulturturisme. Mat er en kulturbærer, og vi har førsteklasses råvarer og dyktige kokker som turistene bør oppleve.

- Regjeringen satser på yrkesfag, og mesterbrev er like bra som mastergrad. Et stipend som dette kan gi enda flere inspirasjon til å velge kokke- og yrkesfag, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

-Jeg er stolt over å kunne få oppkalle stipendet etter Ingrid Espelid Hovig som har inspirert mange unge til velge kokkeyrket og hele Norge til å bli glad i å lage god mat.

Til toppen