Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge støtter innsats mot pest på Madagaskar

Madagaskar er rammet av alvorlig bylle- og lungepest. Norge bidrar med 10 millioner kroner til Verdens helseorganisasjons (WHO) nødhjelpsappell. - Det er svært viktig å respondere på dette pestutbruddet, både for å forebygge ytterligere spredning og nye utbrudd i fremtiden, sier statssekretær Audun Halvorsen.

Madagaskar opplever årlig pestutbrudd og i år er situasjonen særlig alvorlig. Lungepest er spesielt vanskelig å kontrollere, og hittil er det meldt om rundt 850 tilfeller og 67 dødsfall. Tett befolkede områder er rammet, inkludert hovedstaden Antananarivo. Dette innebærer risiko for at pesten sprer seg ytterligere.

Madagaskars helsesystem behøver støtte. Det norske bidraget skal brukes til å begrense spredningen av pesten og til å styrke landets kapasitet for å forhindre fremtidige utbrudd. WHO arbeider sammen med myndighetene for å hindre at flere blir smittet og for å styrke kapasiteten til å håndtere fremtidige utbrudd. WHO har nylig sendt et beredskapsteam med 40 personer og har til sammen nå 100 medarbeidere på Madagaskar.

Til toppen