Innspillsmøte om en annerledes 17. mai - invitasjon til pressen

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

På grunn av koronasituasjonen må nasjonaldagsfeiringen skje innenfor trygge rammer som ivaretar smittevernhensyn. Samtidig skal Grunnloven, folkestyret, fred og frihet markeres på en minneverdig måte. Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja inviterer til åpent innspillsmøte for at kommuner og 17. mai-komiteer i hele landet skal la seg inspirere til gode og kreative tilpasninger av årets feiring.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja har gjennom flere uker vært i dialog med 17. mai-komiteer rundt omkring i landet. Målet har vært å utveksle konkrete ideer og få innspill, lære og hente inspirasjon fra hverandre.  På denne pressekonferansen blir noen av ideene presentert.

- Norge et mangfoldig land, og det er stor forskjell på å planlegge 17. mai i Oslo sammenliknet med for eksempel en liten kommune som Gamvik med en befolkning på vel 1000 innbyggere. Vi må sørge for at det blir en fantastisk feiring uansett beliggenhet og størrelse, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Fysisk tilstede på møtet blir kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og leder for Oslos 17. mai komité Pia Farstad von Hall. I tillegg vil representanter fra 15 andre kommuner delta digitalt. Disse er Bergen, Tromsø, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Fredrikstad, Gjøvik, Bodø, Ålesund, Ulstein, Vanylven, Sokndal, Gamvik, Drammen og Svalbard.

Sted: Marmorsalen, Klima- og miljødepartementet, Kongens gate 18 kl 14.30.

Oppmøtetid: Kl 1415. Ta med gyldig pressekort og ID. Pressekonferansen er kl. 14.30-15.30

Nett-tv Innspillsmøte om en annerledes 17. mai

Se sendingen her

Se sendingen her

Pressekonferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og kan følges direkte her.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider kan bruke følgende embed-kode:

<div id='wowza_player'></div><script id='player_embed' src='//player.cloud.wowza.com/hosted/sj3v8j2m/wowza.js' type='text/javascript'></script>

Tiltak for å hindre spredning

Departementene og SMK har innført egne tiltak for å hindre spredning blant besøkende og ansatte. Det kan, ved stor pågang, være aktuelt å be presse om å følge pressekonferansen digitalt.

Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om smittevern.