Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Internasjonalt samarbeid er en nøkkel i energiomstillingen

Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen deltok mandag på ærverdige Chatham House sin årlige energikonferanse i London. Årets utgave handlet om de store endringene som skjer i energisystemet.

.
Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen svarte blant annet på spørsmål om norsk elbil-politikk og elektrifiseringen av maritim sektor under energikonferansen på Chatham House. Foto: OED

I innlegget sitt trakk statssekretæren fram behovet for internasjonalt samarbeid for å løse felles utfordringer. Han viste også til hva Norge gjør på en rekke områder og måtte svare på spørsmål om blant annet norsk elbilpolitikk og elektrifisering av maritim sektor.

—Norge har et unikt utgangspunkt sammenlignet med de fleste land siden vi allerede har et fornybart kraftsystem. For oss er et av de sentrale spørsmålene framover hvordan vi kan bruke denne rene og fleksible kraften for å elektrifisere andre områder. I den sammenhengen er transportsektoren viktig, sier statssekretær Rikard Gaarder Knutsen.

I årets energikonferanse deltok statssekretær Gaarder Knutsen sammen med blant andre sentrale aktører fra det internasjonale energibyrået (IEA), EU Kommisjonen, Danmark, USA og det internasjonale byrået for fornybar energi (IRENA).

Chatham House - eller Royal Institute of Foregin Affairs – er en av verdens mest kjente utenrikspolitiske institusjoner og samler myndighetsrepresentanter, privat sektor og sivilsamfunn til debatter og konferanser knyttet til forskjellige globale spørsmål.

 

 

Til toppen