Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsbudsjettet 2020

Investeringer i kriminalomsorgen

Regjeringen foreslår å bevilge 19,9 millioner kroner i 2020 til tekniske løsninger for å øke sikkerheten i fengslene, og 11,4 millioner kroner til digitale løsninger ved nytt fengsel i Agder.

– Kriminalomsorgen har behov for nytt utstyr for å øke sikkerheten til både innsatte og ansatte. Vi har sett flere eksempler på at fengsler har dårlig sikkerhetsutstyr, og at det har blitt smuglet varer inn i fengslene. Disse 19,9 millionene skal gå til innkjøp av kroppsskannere og gjennomlysningsutstyr. Det er viktig for å øke sikkerheten rundt norske fengsler, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

Bevilgningen på 19,9 millioner kroner i 2020 skal primært gå til innkjøp av kroppsskannere og gjennomlysningsutstyr for å øke sikkerheten i fengslene. Deler av bevilgningen vil også benyttes til innkjøp av utstyr i forbindelse med vedlikehold av fengselsbygg.

Bevilgningen på 11,4 millioner kroner er en styrking av det pågående digitaliseringsprosjektet ved Agder fengsel. De nye digitale løsningene skal bidra til bedre tilbakeføring av innsatte både gjennom å skape digitale borgere og gjennom bedre kommunikasjon med pårørende og sentrale etater.

Til toppen