Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Invitasjon til nordisk seminar: Kulturkriminalitet - regelverk og rettspraksis i Norden

Hvordan kan vi i Norden samarbeide på tvers av fag- og landegrenser for å hindre kulturkriminalitet? Hvordan kan vi bidra til bedre vern av verdens kulturarv, og samtidig motvirke at ulovlig omsetning av kulturgjenstander finansierer ekstremistgrupper?

Seminaret arrangeres i Oslo, fra lunsj til lunsj tirsdag 12. til onsdag 13. desember 2017.  
Sted: Professorboligen, Karl Johans gate 47. Se kart
Språk: Seminaret foregår på skandinavisk, med innslag av engelsk. Det blir tolking fra skandinavisk til engelsk. 

Påmeldingsfristen var fredag 7. desember.

Nærbilde av en hånd som holder steinøksa. Steinøksa mangler skaft, det er bare øksehodet, en skafthulløks av bergart.
Steinalderøks som ble ulovlig innført til Norge fra Sverige via netthandel. Steinøksa blir tilbakelevert til Sverige under det nordiske seminaret om kulturkriminalitet. Foto: Anne Skogsfjord / Kulturhistorisk museum

Målet med seminaret er å samles om forslag til oppfølgingstiltak for det nordiske samarbeidet for 2018 og framover, og eventuelt fremme disse som anbefalinger til Nordisk ministerråd. Seminaret arrangeres av Kulturdepartementet i samarbeid med Det juridiske fakultet/Universitetet i Oslo og med støtte fra Nordisk ministerråd, og er en del av Nordisk ministerråds sektorprogram for kultur under det norske formannskapet i 2017. 

Seminaret er en oppfølging etter den nordiske fagkonferansen om ulovlig handel med kulturgjenstander som ble arrangert i Oslo i desember 2015. Denne ble initiert av de nordiske kulturministrene.

Deltakelse

Vi venter deltakelse fra juridiske og kulturfaglige miljøer i alle nordiske land, samt eventuelt representanter fra domstoler og påtalemakt. Media vil bli invitert til å dekke arrangementet.

Program

Tema vil være de nordiske lands regelverk og rettspraksis, gjerne med utgangspunkt i konkrete case-presentasjoner. Et aktuelt spørsmål er hvordan de enkelte land vurderer Europarådets nye konvensjon om kulturkriminalitet, og mulighetene for eventuell signering av denne. 

Første dag: 

Situasjonsbeskrivelser og utfordringer. Avdekke svakheter i eksisterende regelverk. Utvikling av rettsregler. 

Middag i Professorboligen, kl 19.30 12. desember.

Andre dag: 

Potensial for samarbeid. Drøfte konkrete tilnærminger og mulige felles tiltak. Hvor kan det finnes samarbeidsfordeler? Muligheter for prosjektsamarbeid? Neste skritt? 

Se hele programmet

Praktisk informasjon

Tid:        12. desember kl. 11.30 til 13. desember kl. 13.30
Sted:     Professorboligen, Karl Johans gate 47, 0162 Oslo Se kart

Adkomst:

Oslo lufthavn Gardermoen ligger ca. 50 km fra Oslo sentrum. Det går tog, buss og taxi fra flyplassen, det raskeste alternativet er Flytoget. Nærmeste stasjon er Nationaltheatret stasjon, og herfra til Professorboligen er det ca. 5 minutters gangavstand.

  • Mer informasjon her.
  • NB! De aller fleste flytogene stopper på Nationaltheatret stasjon, men ikke alle. Sjekk at ditt flytog stopper der!

Hotell i nærheten:

Hotel Christiania Teater, Scandic Grensen, Scandic St. Olavs Plass, Grand Hotel, Hotell Bondeheimen, m.m. P-Hotels Oslo Grensen er et nærliggende og rimelig alternativ.

  • Flere alternativer her.  

Eventuelle spørsmål vedrørende praktiske eller tekniske forhold i forbindelse med seminaret kan rettes til [email protected]

 

Til toppen