Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Inviterer til folkemøte på Sørlandet

Fiskeriminister Per Sandberg inviterer til folkemøte i Mandal torsdag 9. august.

-Sørlandet har lange tradisjoner innen fiskeri, og jeg ser frem til å møte folk og næring i Mandal. Jeg håper mange har mulighet til å komme, og ser frem til å få gode innspill, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Bakgrunnen for folkemøtet er regjeringens arbeid med et nytt kvotesystem. Arbeidet skal munne ut i en stortingsmelding, som etter planen skal legges frem våren 2019.

Vi har mange regler for hvem som kan fiske, hvordan og hvor mye de kan fiske. Dagens system er svært komplekst, lite fleksibelt og modent for endringer.

- Ambisjonen min er å er få på plass et system som både er enklere, mer fleksibelt og som gir bedre grunnlag for forvaltningen og verdiskapingen av fisken vår. Vi ønsker at alle som er berørt skal ha mulighet til å si sin mening om hvordan dette systemet bør se ut i fremtiden, sier Sandberg.

Statsråden vil holde en kort innledning, og møtet vil deretter åpnes for debatt. I tillegg til møtet i Mandal har det vært folkemøter i Svolvær og Ålesund, og det skal også være et folkemøte i Alta.


Når: Torsdag 9. august kl 14-:00–16:00.

Mer informasjon om hvor møtet i Mandal skal finne sted, kommer i løpet av sommeren.

Til toppen