Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Inviterte til toppmøte om digitaliseringspolitikk

− Vi har et enormt potensiale for å lykkes med digitalisering. Vi har naturressursene, kompetansen og den høyeste nettbruken av alle land i Europa. Nå må vi utnytte det vi har lært under koronakrisen for å ta steget helt til topps, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Linda Hofstad Helleland sammen med Jarle Skrebergene i CogniteLinda Hofstad Helleland fikk gode innspill på toppmøtet om digitalisering under koronakrisen. Her sammen med Jarle Skrebergene i Cognite.

Statsråden inviterte tirsdag til toppmøte om hvordan digitalisering kan ta Norge videre etter koronakrisen. 20 toppledere og gründere var invitert for å gi innspill til hvordan næringslivet kan omstille seg slik at vi kommer styrket ut på andre siden.

- Vi ønsker å lære av de beste. Derfor har vi invitert dyktige representanter for norsk havbruk, reiseliv, helsenæringen, landbruksnæringen, telekom og IT-bransjen for å få innspill til hvordan vi kan utnytte momentumet denne våren har gitt oss, og løfte oss videre, sier Helleland.

 Da Norge ble stengt av koronapandemien, opplevde vi hvor avhengig samfunnet er av internett og digitale tjenester. Enkeltpersoner, næringsliv og offentlig sektor ble digitalisert i rekordfart. Men pandemien har også hatt stor negativ effekt på norsk økonomi og det norske samfunnet.

- Vi har til nå kunnet sitte på hver vår tue, i hver vår landsdel. Vi må ikke glemme at vi konkurrerer mot resten av verden. Jeg håper vi skal være flinke til å dele på kompetanse og ideer så vi blir best på digitalisering og skape arbeidsplasser i hele landet, sier hun.

Under toppmøtet innledet Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF og Per Øyvind Langeland, avdelingsdirektør og prosjektleder for NHOs "Veikart for fremtidens næringsliv".

Alle de 20 deltakerne hadde egne innspill som blir viktige bidrag inn i stortingsmeldingen om datadrevet økonomi og innovasjon, som skal være ferdig innen utgangen av 2020.

I tillegg er rapporten "Datadeling i næringslivet" fra ekspertgruppen ledet av Bech Gjørv, et svært viktig innspill til den samme stortingsmeldingen. Ekspertgruppen kommer her med 35 anbefalinger til hvordan deling av data vil være avgjørende for å styrke næringslivet etter koronakrisen.

Her er alle deltakerne som bidro under toppmøtet:

 

Sondre Eide, Eide Fjordbruk                

Trond Kathenes, Grieg Seafood              

Tom-Erik Korsviken, Cermaq                     

Ove Gjesdal, Visit Lillehammer

Linda Skipnes Strand, Bædi & Børdi

Rasmus Ramstad, The Viking Planet

Bjørn Arild Wisth, Nordic Choice Hotels

Kristil Erla Håland, Jodacare

Anders Ruud Sørli, No Isolation

Kjetil Meisal, ONIO

Ketil Widerberg, Oslo Cancer Cluster

Ole Daniel Nitter, Dignio

Karl Martin Lind, Eyr

Ove Fredheim, Telenor

Max Tangen, 7Sense Products

Bjørn Iversen, Landbrukets Dataflyt

Jarle Skrebergene, Cognite

Arash Saidi, Kindly

Liv Dingsør, Digital Norway

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00