Forskningsprogram om frivillig sektor tildelt Institutt for samfunnsforskning og Uni Rokkansenteret

Kulturdepartementets forskningsprogram ”Sivilsamfunn og frivillig sektor 2013-2017” skal bidra til ny kunnskap om samhandling mellom frivillig og offentlig sektor og frivillig og privat sektor.

Kulturdepartementets forskningsprogram ”Sivilsamfunn og frivillig sektor 2013-2017” skal bidra til ny kunnskap om samhandling mellom frivillig og offentlig sektor og frivillig og privat sektor. Forskningsprogrammet skal studere samfunnsengasjement i nye former og gi et komparativt nordisk/internasjonalt perspektiv på sivilsamfunn.

- Frivilligheten gir et vesentlig bidrag til samfunnsbyggingen og bidrar til demokrati og individuelt ansvar. Derfor er det viktig å øke kunnskapen om sivilsamfunn og frivillig sektor, slik at vi bygger frivillighetspolitikken på kunnskap og ikke på synsing, sa kulturminister Torhild Widvey på et møte i dag med Institutt for samfunnsforskning og Frivillighet Norge. 

Kulturministeren gratulerte Institutt for samfunnsforskning og Uni Rokkansenteret med det fire-årige forskningsoppdraget. Kulturministeren viste også til at ekspertpanelet i Norges forskningsråd har gitt en meget positiv vurdering av søknaden.

Frivillighet Norge vil bidra med erfaringer fra praksisfeltet, og mener det er viktig å få mer kunnskap om motivasjon og rekruttering av frivillige.

Forskningsleder Bernard Enjolras og direktør Ann-Helèn Bay i Institutt for samfunnsforskning, kulturminister Thorhild Widvey, styreleder Sturla Stålsett og utredningssjef Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

F.v.: Forskningsleder Bernard Enjolras og direktør Ann-Helèn Bay i Institutt for samfunnsforskning, kulturminister Thorhild Widvey, styreleder Sturla Stålsett og utredningssjef Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge. (Foto: KUD/Wenche Nybo) Klikk på bildet for større versjon.

 

Forskningsleder Bernard Enjolras og direktør Ann-Helèn Bay i Institutt for samfunnsforskning, styreleder Sturla Stålsett og utredningssjef Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge, seniorrådgiver Annbjørg Ramstad, kulturminister Thorhild Widvey og avdelingsdirektør Gro Paudal.
F.v.: Forskningsleder Bernard Enjolras og direktør Ann-Helèn Bay i Institutt for samfunnsforskning, styreleder Sturla Stålsett og utredningssjef Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge, seniorrådgiver Annbjørg Ramstad, kulturminister Thorhild Widvey og avdelingsdirektør Gro Paudal. (Foto: KUD/Wenche Nybo) Klikk på bildet for større versjon.
Til toppen