Jakten på flere barnehagelærere fortsetter

Kunnskapsdepartementet lanserer rekrutteringskampanjen "Verdens fineste stilling ledig". – Målet med kampanjen er å få flere kvalifiserte søkere til barnehagelærerutdanningen og å heve statusen til det å arbeide i barnehage, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

 

(Try/Apt)

 

Med årets kampanje vil vi løfte fram den mangfoldige hverdagen i barnehagen og knuse myten om at barnehagen bare handler om lek og barnepass. Vi ønsker å vise hvor viktig barnehagen og barnehagelærerens kompetanse er for barns læring og utvikling. I år deltar barnehagene og barnehagebarna aktivt i kampanjen for å formidle den viktige jobben barnehagelærerne gjør.

Kampanjen ble lansert på Ullern videregående skole, der barnehagebarn overleverte avisen ”Barnas hverdagsliv” til avgangselever ved skolen. Barnehager fra hele landet har bidratt til avisens innhold. Det pedagogiske arbeidet i barnehagen vises gjennom gode eksempler. I hele landet vil det i regi av GLØD-nettverkene bli arrangert tilsvarende møter mellom barnehagebarn og avgangselever ved videregående skoler.

- Disse møtene vil vise at barnehagen er et spennende og givende sted å jobbe. Jeg håper at mange vil søke barnehagelærerutdanningen, sier kunnskapsministeren.

– Vi trenger flere gode barnehagelærere for å gi barna et barnehagetilbud av god kvalitet.

Avisen er bare ett av flere elementer i årets kampanje. Den inneholder også en blogg hvor ulike aktører i og utenfor sektoren vil blogge om barnehagen, yrket og utdanningen gjennom kampanjeperioden. Barnas reklamefilm skal spres på sosiale medier og lede unge utdanningssøkende inn til nettsiden Verdensfinestestillingledig.no der de får mer informasjon om utdanningen og yrket.

Til toppen