Årets julekort fra statsministeren

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsministeren sender hvert år julekort til svært mange mennesker. I år arrangerer vi en konkurranse for å finne fram til hva som skal være motivet på julekortet.

Statsministeren har trukket lodd blant alle fylkene, og resultatet er at motivet i år skal være fra Erna Solbergs eget hjemfylke Hordaland.

Du kan sende inn ditt favoritt vintermotiv fra fylket innen 1. november, og kanskje er det du som blir trukket ut til å få ditt motiv på årets julekort.

(Se vilkår og betingelser for konkurransen under bildet.)

Statsministeren blir intervjuet av julekortkonkurransen av Norgesglasset fra NRK P1.
Statsminister Erna Solberg intervjues av Norgesglasset på NRK P1 om fotokonkurransen. I bollen ligger det én ball for hvert fylke, tilsammen 19 baller med fylkesnavnene skrevet på. Statsministeren trakk Hordaland! Foto: Statsministerens kontor

Vilkår og betingelser
Arrangør av konkurransen er Statsministerens kontor (SMK). Ved å delta i konkurransen, aksepterer man konkurransevilkårene:

  • Motivet må være fra Hordaland fylke. Primært vintermotiv.
  • Du kan sende inn opptil tre bidrag. Disse sendes på e-post til julekort@smk.dep.no.     
  • Frist for innsending av bidrag er 1. november 2015.
  • Motivet kan ikke være publisert tidligere. Dette gjelder likevel ikke privat bruk på sosiale medier.
  • Du kan kun delta med motiver du selv har laget eller fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildene har godkjent at bildene offentliggjøres.
  • Motivet må være i høyoppløselig trykkvalitet. Dersom du sender inn foto, kan det være tatt med ‘vanlig’ kamera eller med mobilen.

Samtykke til publisering av vinnere og bilder
Vinneren vil få tilbud om at hans eller hennes bilde blir motiv for statsministerens julekort i år. Dersom ditt bilde plukkes ut som vinner, blir du kontaktet av SMK. Eventuell senere kommersiell bruk av bildet må godkjennes av SMK. Bildet kan likevel fritt deles gjennom egen bruk i sosiale medier. Av hensyn til kvaliteten på julekortet kan det bli nødvendig å foreta mindre justeringer i vinnerbildet før det brukes.

Vinnerbildet kåres av en jury bestående av statsministeren selv, representanter fra Statsministerens kontor og en fotograf. Vinnerbildet kåres basert på skjønn.

Fotograf vil bli kreditert med navn.