Fordømmer selvmordsangrep i Kabul

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Jeg fordømmer dagens selvmordsangrep under en fredelig demonstrasjon i Kabul på det sterkeste. Vår dypeste medfølelse går til de rammede og deres familier. Norge understreker sin støtte til det afghanske folk, sier utenriksminister Børge Brende.

Under en fredelig demonstrasjon i Kabul i dag sprengte en eller to selvmordsbombere seg i lufta. Så langt skal det afghanske helsedepartementet ha opplyst at det er 61 drepte og over 200 sårede.

De fleste som deltok i demonstrasjonen var fra folkegruppen hazara, som utgjør åtte-ti prosent av befolkningen og i hovedsak er shia-muslimer.

Terrorgruppen Isil skal i følge ulike kilder ha tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet. Det er i tilfelle første gang Isil tar på seg ansvaret for et angrep i Kabul. Taliban har uttalt at de ikke har noe med selvmordsangrepet å gjøre.

- Våre tanker og dypeste medfølelse går til de rammede og deres familier, pårørende og venner, sier utenriksminister Børge Brende og legger til: - Norge fordømmer terrorisme i alle former og vi understreker vår støtte til det afghanske folk.

Alle på den norske ambassaden er trygge og det er ingen indikasjoner på at norske borgere skal være blant de fysisk skadde eller drepte.