Kandidater til ny nordisk matpris

En ny nordisk matpris, Embla, hyller det ypperste i det nordiske kjøkken. Prisen skal styrke den felles nordiske matidentitet og matkultur, og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.

Seks nordiske landbruksorganisasjoner, samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd), står bak prisen som også støttes av Nordisk Ministerråd. Embla skal deles ut hvert annet år, og første gang blir i København 23. og 24.august 2017 i forbindelse med arrangementet «Better Food for More People» under Copenhagen Cooking. 

Det vil også være en felles nordisk jury som avgjør hvem av de nominerte som skal vinne Embla-prisene. Det deles ut Embla-pris 2017 i syv kategorier: Årets mathåndverker, Årets råvareprodusent, Årets mat til mange, Årets matformidler, Årets matdestinasjon, Årets matgründer og Årets mat til barn og unge.

En felles nordisk jury som avgjør hvem av de nominerte som skal vinne Embla-prisene. Det deles ut Embla-pris 2017 i syv kategorier: Årets mathåndverker, Årets råvareprodusent, Årets mat til mange, Årets matformidler, Årets matdestinasjon, Årets matgründer og Årets mat til barn og unge.

Foreslå kandidater

Det er mulig å foreslå kandidater til Embla frem til 21. april 2017  kl. 24.00.

Skjemaer for de syv ulike kategoriene finnes på: http://www.emblafoodaward.com/

Klassisk lammestek.
Klassisk lammestek. Foto: matprat.no

Oppskrift finner du på matprat.no