Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kåring av kommunenes fineste friluftlivsområder

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft har i Friluftslivets år 2015 oppfordret alle landets kommuner til å kåre kommunens fineste friluftslivsområde. Målet er at alle kommunene i landet gjør dette i løpet av Friluftslivets år.

Furøya er kåret til Tvedestrand kommunens flotteste friluftslivsområde.
Furøya er kåret til Tvedestrand kommunens flotteste friluftslivsområde. Foto: Asbjørn Annonsen.

-Kåringen vil skape oppmerksomhet om hvilke muligheter for friluftsliv som finnes der folk bor. Ingen i Norge trenger å reise langt av gårde for å oppleve flott natur og få gode friluftslivsopplevelser, sier Tine Sundtoft.

Mange kommuner er i gang med kåringen og noen kommuner har allerede kåret sitt fineste friluftslivsområde. Kommunene kan for eksempel involvere innbyggerne i en avstemning, for eksempel ved at det kan stemmes over områder på kommunens eller lokalavisens nettside. Ved å bruke lokalavisen kan de aktuelle områdene presenteres i avisen, som vil være en flott arena for å vise kommunens fineste friluftslivsområder.  

Norsk Friluftsliv, som har den daglige ledelsen av Friluftslivets år, vil synliggjøre de valgte områdene, blant annet på hjemmesidene til Friluftslivets år. I prosessen fram mot en kåring vil flere turmål og turområder bli løftet fram. Kåringen dreier seg dermed ikke bare om å finne fram til dette ene området i hver kommune, men å spre informasjon om alle de fantastiske friluftsområdene som finnes i landets kommuner.

-Jeg håper at kåringen og prosessen i forkant av kåringen gjør at flere blir inspirert til å komme seg ut på tur i sin egen kommune, og at flere får kunnskap om attraktive turmål. Jeg er sikker på at mange vil oppdage skjulte perler man ikke visste om. I løpet av 2015 ønsker jeg også å besøke noen av de områdene som kommunene kårer som sitt fineste friluftslivsområde, sier Sundtoft.

Les brevet til kommunene

 

Til toppen