Klima- og miljøministeren til regnskogen i Colombia

Tine Sundtoft er i Colombia fra 23.-26.juni. Hun skal treffe politikere, private selskaper og sivilt samfunn i Bogotá og reise to dager i regnskogen. Norge tar sikte på å inngå en regnskogavtale med Colombia i løpet av 2015.

- Colombia har lagt seg i selen de siste årene for å vise verdenssamfunnet at de vil ta vare på regnskogen sin, og lovet at de kan gjøre mer hvis de får internasjonal støtte. Norge tar sikte på å bidra med penger til det arbeidet, derfor er jeg veldig spent på å få se landet med egne øyne, og høre mer om Colombias visjon for Amazonas, sier Sundtoft.

Colombias regnskog binder store mengder klimagasser, og den har et helt spesielt biologisk mangfold. Rundt 10 prosent av verdens arter finnes i Colombia, og flere av dem finnes kun i akkurat Colombias del av Amazonas. Regnskogen er også hjem for urfolk og lokalsamfunn.

Colombia har satt seg et ambisiøst mål om å oppnå null netto avskoging i colombiansk Amazonas innen 2020, forutsatt at de mottar internasjonal støtte.

Colombias del av Amazonas strekker seg over et område som er større enn Tyskland. Hovedårsaker til avskogingen er landbruk, særlig kvegdrift og kokaproduksjon, samt ulovlig småskala gruvedrift, intern migrasjon og tømmeruttak.

 

Pressekontakt for reisen:
Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Brinch Sand.
E-post: ebs@kld.dep.no
Mobil: 93247007

 

Til toppen