Klimatoppmøte i Paris – to år etter Parisavtalen

Statsminister Erna Solberg, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og lederen for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad, deltar på dagens toppmøte som følger opp Parisavtalen.

Michael Bloomberg, Emmanuel Macron og Erna Solberg på middagen i forbindelse med One Planet Summit i Paris 11. desember 2017.
Michael Bloomberg, Emmanuel Macron og Erna Solberg på middagen i forbindelse med One Planet Summit i Paris 11. desember 2017. Foto: Trude Måseide/Statsministerens kontor

- Klimaendringene er blant vår tids største utfordringer. Klimaendringene påvirker dagliglivet vårt på utallige måter. Det påvirker også næringslivet. I dag skal jeg snakke spesielt om hvordan finanssektoren har en særskilt rolle for å oppfylle Parisavtalen og nå bærekraftmålene, sier statsminister Erna Solberg.

Møtet i Paris arrangeres av den franske presidenten, FNs generalsekretær og lederen for Verdensbanken. På dagen to år etter at Parisavtalen kom på plass samles stats- og regjeringssjefer, miljøorganisasjoner og næringsliv på ny i Paris. 

Til toppen