Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kontakter alle som kan være rammet av feil i ID-porten

Torsdag kveld 1. oktober oppsto det en feil i ID-porten. Feilen førte til at noen av de som logget seg inn på en offentlig tjeneste, fikk tilgang til informasjon til en annen person som logget seg på samtidig. Alle som kan være rammet av feilen, blir kontaktet.

− Vi tar hendelsen torsdag på største alvor. Det er alvorlig når personopplysninger kommer på avveie, spesielt for enkeltpersonene som er berørt. Nå er det viktig å finne ut hva som har skjedd og varsle de som kan være berørt, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Feilen oppsto torsdag 1. oktober klokka 22:01 og ble rettet klokka 23.11 samme kveld. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bedt Digitaliseringsdirektoratet legge fram en detaljert rapport om saken og hvordan dette følges opp innen utgangen av dagen.

Brukere som benyttet BankID på mobil i det aktuelle tidsrommet kan være rammet av hendelsen. Digitaliseringsdirektoratet har foreløpig kartlagt at inntil 691 personer kan være berørt av feilen.

− Én slik hendelse er én hendelse  for mye. Jeg vil understreke at feilen ble raskt rettet opp, og at ID-porten nå er trygg å bruke. Jeg forventer at vi kommer til bunns i dette og er tilfreds med at Digitaliseringsdirektoratet setter inn alle ressurser for finne ut hvordan dette kunne skje og forsikre oss om at dette ikke skjer igjen, sier Linda Hofstad Helleland.

Digitaliseringsdirektoratet har tett kontakt med de offentlige virksomhetene som bruker ID-porten. I helgen startet de arbeidet med å varlse innbyggere som kan være berørt, de fortsetter dette arbeidet til de har fått kontakt med alle.  

Digitaliseringsdirektoratets rapport vil beskrive hendelsesforløpet, hvilke tiltak som settes i verk for å kartlegge konsekvensene, og hvilke tiltak som settes inn på kort og lang sikt for å unngå at noe lignende skjer igjen. I tillegg vil vi be direktoratet om en ekstern gjennomgang av hendelsen.

Digitaliseringsdirektoratet har varslet Datatilsynet om hendelsen, og skal også rapportere til dem i løpet av dagen.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00