Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kontrakt for nytt isgående forskningsfartøy signert

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft var tilstede da byggekontrakten for et nytt isgående forskningsfartøy ble signert på Frammuseet i dag.

- Denne kontraktsinngåelsen er en milepel for norsk polarforskning. Et nytt isgående forskningsfartøy er avgjørende for Norges innsats innen miljøovervåking og klimaforskning både i Arktis og Antarktis, sa Sundtoft i forbindelse med signeringen.

Det er Havforskningsinstituttet som er ansvarlig for anskaffelsen av fartøyet og det er Norsk Polarinstitutt som skal forvalte eierskapet når skipet er ferdig.

Les mer om kontraktssigneringen og det nye forskningsfartøyet ” RV Kronprins Haakon” på Norsk Polarinstitutt sine hjemmesider.

Kontraktsignering Fram
Administrerende direktør Tore Nepstad (t.v.) ved Havforskningsinstituttet, direktør Jan-Gunnar Winther, Norsk Polarinstitutt, fiskeriminister Elisabeth Aspaker, klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft, Italias ambassadør til Norge Giorgio Novello, konsernkonserndirektør Angelo Fusco og fakultetsdirektør Terje Aspen, UiT Norges arktiske universitetet, på Frammuseet etter signeringen i dag. (Foto: Espen Bierud/Havforskningsinstituttet)
Til toppen