Historisk arkiv

Kristin Halvorsen gratulerer Svein Øygard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Svein Harald Øygard er utnevnt til sentralbanksjef på Island for en interimperiode.- Svein Harald Øygard er svært erfaren, faglig sterk og har stor arbeidskapasitet. Han er rett person for denne krevende jobben, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansminister Kristin Halvorsen gratulerer Svein Øygard     Foto: Siw Lene RingvoldSvein Harald Øygard er utnevnt til sentralbanksjef på Island for en interimperiode.- Svein Harald Øygard er svært erfaren, faglig sterk og har stor arbeidskapasitet. Han er rett person for denne krevende jobben, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Da Halvorsen besøkte Island i slutten av januar spurte Islands finansminister Steingrimur Sigfússon om hun hadde forslag til norske kandidater til en eventuell etterfølger til David Oddson.
- Øygard pekte seg raskt ut som en god kandidat. Han har en god kombinasjon av faglige kvaliteter og politisk innsikt, påpeker hun. Svein Harald Øygard er direktør i McKinsey men har en lang erfaring fra det politiske liv, blant annet som statssekretær i Finansdepartementet fra 1991 til 1994.  

Utnevnelsen av Øygard kommer etter at det islandske Alltinget nå har vedtatt en ny sentralbanklov, og dagens sentralbanksjef David Oddson slutter i stillingen.

Til toppen