Presseinformasjon

Offisielt besøk til Brasil 16.-19. november 2015 Presseakkreditering

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

H.K.H. kronprins Haakon avlegger offisielt besøk til Brasil i tidsrommet 16. – 19. november d.å. Kronprins Haakon ledsages av representanter fra regjeringen og norsk næringsliv.

Kronprins Haakon starter besøket i hovedstaden Brasilia. Programmet omfatter blant annet møte med Brasils visepresident Michel Temer, offisielle samtaler og åpning av en rundebordskonferanse om industri og næringsliv. Kronprinsen møter også brasilianske studenter som har vært på utveksling i Norge. 

Reisen går deretter til Rio de Janeiro hvor kronprinsen blant annet vil møte delstatsmyndigheter og representanter for brasiliansk samfunnsliv og næringsliv. Besøket understøtter norske kommersielle interesser i vårt viktigste samarbeidsland i Latin-Amerika. Fokus vil være på norske næringslivsinvesteringer innen blant annet maritim sektor og samarbeid med Brasil i skjæringspunktet næringsliv og høyere utdanning og forskning.

Onsdag 18. og torsdag 19. november besøker kronprins Haakon byen Belém i Amazonas-regionen for å lære om det norske engasjementet innen skog og klima og det bilaterale forskningssamarbeidet. Her blir det møter med delstatsmyndigheter og organisasjoner som Norge samarbeider med innen dette feltet. Det blir møter med norsk og brasiliansk presse under besøket.

Praktiske opplysninger

Hoteller
I Brasilia er det ikke behov for hotell.

For opphold i Rio er det foretatt en blokkbestilling for pressen på Porto Bay Hotel: pris for singelrom ca. NOK 1.300 + 15% skatt, inkl. frokost. Bestilling gjøres via: reservas@portobay.com.br. NB. Merk bestillingen med «Norway Consulate Group». Det gjøres oppmerksom på at blokkbestillingen kun gjelder t.o.m. 30 oktober.

I Belém er det foretatt en blokkbestilling på Regente Hotel: pris for singelrom ca. NOK 470, inkl. frokost. Kontaktperson er João Victor Lopes - reserva1@hregente.com.br. Det gjøres oppmerksom på at blokkbestillingen gjelder t.o.m. 2. november.

Transport
Det er daglige avganger fra Oslo til Rio de Janeiro og Brasilia med TAP, Air France, Lufthansa og diverse andre flyselskap. Pressen må selv bestille flybilletter.

Pressen kan bestille plass i det chartrede flyet for innlandsreisene i Brasil. Priser:
Rio-Brasilia    350,00 NOK
Brasilia-Rio    350,00 NOK
Rio-Belém      600,00 NOK
Belém-Rio      600,00 NOK

Det blir satt opp pressebuss i Brasília, Rio de Janeiro og Belém hvor transport går til/fra ovenfor nevnte pressehoteller.

Akkrediteringsfrist: 30. oktober 2015.

Akkreditering sendes til: Seksjon.for.Besok.og.Representasjon@mfa.no

Ytterligere informasjon: Linken Nymann Berryman, LNB@mfa.no  
mobil: 95746198