Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kulturminister Thorhild Widvey på Studentidrettsforbundets 100-årsjubileum

Kulturminister Thorhild Widvey holdt hilsningstale ved markeringen av Norges Studentidrettsforbundets 100-årsjubileum lørdag 2. november på Ullevål stadion.

- Idrett gir oss glede. Derfor er det så viktig at så mange som mulig får ta del i idretten og at tilbudet er bredt.

I hundre år har Studentidrettsforbundet og de ulike studentidrettsforeningene gitt studenter i Norge en enestående mulighet til å se opp fra bøkene, til å møte nye venner og til å ta vare på sin egen helse, sa kulturminister Widvey.

- Den nye regjeringen ønsker å støtte dere i det dere gjør. Statens viktigste bidrag til studentidretten kommer gjennom tilskudd til anlegg. Men vi ønsker også å bidra på andre måter. For eksempel er det jo slik at idretten for noen ikke bare blir en pause fra skolen, men at den faktisk blir selve livet. Der kan vi bidra med å sikre idrettsutøveres mulighet til å kombinere idrett og utdanning.

Og det er særlig én ambisjon som regjeringen og Studentidrettsforbundet deler. Og det er at alle skal ha muligheten til å bruke de mulighetene som idretten tilbyr, uansett hvilken bakgrunn og hvilke forutsetninger de har, sa kulturminister Thorhild Widvey.

Høyoppløselig bilde (Foto: Håvard Schei)

Kulturminister Thorhild Widvey overrakte et trykk av Jacob Weidemann som gave fra Kulturdepartementet.

Til toppen