Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kulturministeren inviterte til mottakelse for Special Olympics

Torsdag 24. september var utøvere, trenere, lagledere og foresatte invitert til mottakelse i Regjeringens representasjonsbolig. Kulturministeren kom med en utfordring da hun hedret deltakerne i Special Olympics 2015.

Kulturministeren holder tale på podiet foran  Special Olympics-deltakerne på mottakelsen i Regjeringens representasjonsbolig.
Kulturministeren hilser til Special Olympics-deltakerne på mottakelsen i Regjeringens representasjonsbolig. Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet

- Dere satte personlige rekorder og tok medaljer under Special Olympics World Games i Los Angeles i sommer. La oss lage en avtale om at dere tar med dere den idrettsgleden inn i hverdagen, sa kulturminister Thorhild Widvey.

Vokalgruppen The Monday People underholdt med a capella-versjoner av populære låter. Tilstede på mottakelsen var også Senior Director Åse Torheim fra Special Olympics International. Hun takket for godt samarbeid da den norske avdelingen tidligere i år ble tatt opp i Norges Idrettsforbund.

- Det et viktig signal at utviklingshemmede idrettsutøvere nå har blitt en integrert del av den norske idrettsfamilien, sa Torheim, som også trakk frem at statsråden selv spilte en rolle da Special Olympics etablerte seg i Norge på slutten av 1970-tallet.

Norges Idrettsforbund var representert ved 1.visepresident Kristin Kloster Aasen, som også var med den norske delegasjonen til Special Olympics World Games i Los Angeles. Mesterskapet er verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede og ble holdt i fra 25. juli til 2. august 2015. De norske utøverne deltok i judo, friidrett, svømming, turn, golf og kajakk, og fikk 42 medaljer.

Kulturministeren gratulerte med de gode resultatene, og sa at hun støtter alle som driver med idrett og aktivitet, både i konkurranser, mesterskap og i hverdagen.  

- Dere er gode forbilder, og viser at idrett og aktivitet er for alle. Ta med dere venner og familie ut, og vær i aktivitet hver dag. Fortsett med å være sporty! avsluttet kulturministeren. 

Kulturminister Thorhild Widvey og utøvere som var tilstede på mottakelsen. Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet
Til toppen