Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Landbruks- og matminister Bollestad til Fredrikstad

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøker Stabburet i Fredrikstad onsdag 10. juni kl. 14.00. Matforsyningen i Norge har gått mer eller mindre som normalt under hele koronakrisen med unntak av noen mindre forstyrrelser knyttet til forsinkelser i transport, karantenebestemmelser og tilløp til hamstring i starten.

Næringsmiddelindustrien har forløpende levert til dagligvaremarkedet slik at norske forbrukere hele tiden har fått varene som de pleier å finne i butikken. Industrien har måttet tilpasse seg koronasituasjonen, både med smitteverntiltak og med endringer i varestrømmer og markedet. I HORECA-markedet (hotell, restaurant, kantine og storkjøkken) var det mer eller mindre full stopp 12 mars. Forbrukerne gikk fra å spise ute til å spise hjemme. Det innebar at store varestrømmer måtte flyttes fra ett marked til et annet, med utfordringer knyttet til logistikk og andre krav til produksjon og emballering.

Onsdag 10. juni skal landbruks- og matminister Olaug Bollestad til Stabburet i Fredrikstad og møte ansatte. Der vil hun få høre om hvordan det har vært å jobbe i matindustrien disse ukene, og hvordan bedriftene har angrepet situasjonen for å holde hjulene igang. Statsråden vil være der sammen med Anne Berit Aker Hansen, Forbundsleder NNN, Petter Haas Brubakk, Administrerende direktør NHO Mat og drikke, og Jaan Ivar Semlitsch, Konsernsjef Orkla.

Tid og sted:

Onsdag 10. juni kl. 14.00 – 15. 00.  

Orkla Foods Norge AS avd Stabburet, Råbekken Industripark, Stabburveien 22, Fredrikstad.

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad Foto: Torbjørn Tandberg
Til toppen