Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ledet nordisk-baltisk energimøte i Brussel

Langsiktig strategi for reduksjon av klimagassutslipp var tema da statssekretær Rikard Gaarder Knutsen deltok på formøtet til EUs energirådsmøte 4. mars.

'
Statssekretær i Olje- og energidepartementet, Rikard Gaarder Knutsen, ledet nordisk-baltisk møte i forkant av EUs energirådsmøte i Brussel 4. mars. Foto: Norges delegasjon til EU

Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen møtte nordiske og baltiske kollegaer i forkant av EUs energirådsmøte i Brussel i dag. Under frokostmøtet i Norges Hus var langsiktig strategi for reduksjon av klimagassutslipp hovedtemaet.

— Energieffektivisering og økende bruk av fornybar energi er sentralt i denne omstillingen. Jeg la også vekt på rollen til naturgass og viktigheten av CO₂-håndtering, sier Gaarder Knutsen.

EU skal nå ha en bred diskusjon om utformingen av EUs langsiktige strategi for reduksjon av klimagassutslipp, og den endelige strategien skal sendes til FN tidlig i 2020. I dag diskuterte EU-landenes energiministre energirelaterte aspekter i strategien. De ble utfordret til å reflektere rundt behov for strukturelle endringer i energisystemet og nye tekniske løsninger, i tillegg til folkelig forankring og involvering.

'
Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen på frokostmøte sammen med nordiske og baltiske kollegaer hos Norges delegasjon til EU i Brussel 4. mars, foran EUs energirådsmøte. Foto: Norges delegasjon til EU
Til toppen