Støtter FNs forslag til samlingsregjering i Libya

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Den politiske avtalen for Libya som nå er ferdigstilt er et viktig skritt på veien mot en fredelig løsning av konflikten i landet. Norge støtter fullt ut FNs forslag om å danne en nasjonal samlingsregjering, sier utenriksminister Børge Brende.

FNs spesialrepresentant for Libya, Bernadino Léon, la i går fram sitt forslag til regjeringens sammensetning, inkludert de sentrale medlemmene i presidentrådet som kollektivt skal lede regjeringen. Samlingsregjeringen vil dannes på grunnlag av den politiske avtalen for Libya som Norge, i likhet med et samlet internasjonalt samfunn, stilte seg bak i New York i forrige uke.

– Libya og det libyske folk har ikke råd til å la denne sjansen gå fra seg. Jeg oppfordrer på det sterkeste alle parter til å akseptere avtalen og slutte opp om samlingsregjeringen uten å la mer tid gå til spille. Vi trenger nå en forent styresmakt i Libya som med full anerkjennelse og støtte fra det internasjonale samfunn kan ta fatt på de kritiske utfordringene landet står overfor, sier Brende.