Støtte til libysk presidentråd i Tripoli

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Det libyske presidentrådets ankomst i Tripoli i går er et viktig skritt i arbeidet med å få på plass en styringsdyktig samlingsregjering i Libya. Norge henstiller til alle parter i Libya om å slutte opp om samlingsregjeringens etablering i Tripoli, sier utenriksminister Børge Brende.

Samlingsregjeringen springer ut av den politiske avtalen for Libya som Norge, i likhet med et samlet internasjonalt samfunn, har stilt seg bak.

- Vi trenger nå en forent styresmakt i Libya som med full anerkjennelse og støtte fra det internasjonale samfunn kan ta fatt på de kritiske utfordringene landet står overfor. Det er særlig viktig at statlige institusjoner som sentralbanken og det statseide oljeselskapet samarbeider med presidentrådet om myndighetsoverføring til samlingsregjeringen, sier Brende.

Libya er inne i en kritisk fase i fredsprosessen. Det er av avgjørende betydning at samlingsregjeringen snarest kan ta fatt på arbeidet med å sikre stabilitet, sikkerhet og økonomisk utvikling.

- Det internasjonale samfunn står rede til å bistå samlingsregjeringen i dette arbeidet. Væpnede og politiske grupper i Libya som ennå motsetter seg dannelsen av en samlingsregjering må nå sette Libyas og det libyske folks interesser først, sier Brende.