Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Lien i Canada: Imponert over norsk leverandørindustri

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte onsdag Bull Arm i Newfoundland og Labrador på den kanadiske østkysten, der Kværner sammen med Kiewit bygger understellet til ExxonMobils Hebron-plattform.

Understellet er en såkalt GBS-struktur (concrete gravity based structure), bygget for å tåle havis, isfjell og værmessig tøffe forhold til havs. Den konstrueres til å kunne lagre omkring 1,2 millioner fat råolje.

- Det er spennende å se det som er mange tiårs kunnskap om betong, med utgangspunkt i Norge, bli benyttet i byggingen av et stort, internasjonalt offshoreprosjekt. Jeg er imponert over Kværners konkurransekraft, som har gjort at de har vunnet denne kontrakten for ExxonMobil, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Tord Lien i CanadaOlje- og energiminister Tord Lien sammen med Ellen Grethe Andersen, deputy project manager, Kværner. (Foto: YP/OED).

Hebron ligger på omkring 90 meters havdyp og 350 km sørøst for St. John's i Jeanne D’Arc-bassenget. Feltet kommer etter planen i produksjon sent i 2017.

- Kværner har gjennom tiår vist at de har kompetansen til å bygge olje- og gassinstallasjoner for sikker drift i krevende farvann. Denne teknologien og kompetansen kan vise seg svært nyttig når norsk olje- og gassvirksomhet beveger seg nordover, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP). 

Til toppen