Lien markerte byggestart av Kværner Stords Sverdrup plattform

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Torsdag var olje- og energiminister Tord Lien med på å kutte de første stålplatene til utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet ved Kværner Stord torsdag.

- Dette er en viktig dag for Johan Sverdrup-prosjektet og for Kværner. Utbyggingen av Sverdrup  vil gi tusenvis av arbeidsplasser og store inntekter til landet. Det som har skjedd på Stord i dag er et viktig skritt mot den planlagte produksjonsstarten i 2019, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Byggingen av utstyrs- og boligplattformen samt understell gir mange arbeidsplasser på Stord, i Verdal og hos underleverandører. På det meste vil rundt 2000 ansatte jobbe med Kværners leveranser til Johan Sverdrup.

-Dette viser at norsk leverandørindustri har styrket sin konkurransekraft og vunnet mange kontrakter i tøff internasjonal konkurranse. Dette bidrar til å sikre arbeidsplasser samtidig som det åpner for god tilgang på lærlinger og ivaretakelse av viktig kompetanse.  Det er veldig positivt i en tid med lave oljepriser og et lavt aktivitetsnivå, understreker Lien.

Under kuttingen av stålet på Stord torsdag hadde Lien med seg Kværners lærling Jens Erik Eriksen. Kværner har i flere år har vært et av selskapene som har utdannet flest lærlinger i næringen.

- Fremtidig verdiskaping og konkurransekraft for Norge og hele olje- og gassnæringen er avhengig av at vi utvikler kompetanse hos stadig nye generasjoner. Jeg vil ønske Kværner lykke til! Vi ser frem til resultatet av Sverdrup-utbyggingen. Den vil både Stord og resten av  landet  få glede av i mange tiår fremover, sier Lien.

Les mer på Kværner  og  Statoil sine sider.

(Tord Lien og lærling Jens Erik Eriksen kutter den første stålplaten, foto LPM/OED)