Lien møtte Canadas minister for naturressurser

Olje- og energiminister Tord Lien møtte onsdag Canadas minister for naturressurser, Joe Oliver. Torsdag deltar de to ministrene på en konferanse om karbonfangst i Washington DC.

Olje- og energiminister Tord Lien møtte onsdag Canadas minister for naturressurser, Joe Oliver. Torsdag deltar de to ministrene på en konferanse om karbonfangst i Washington DC. 

På møtet onsdag diskuterte Oliver og Lien blant annet utviklingen av energimarkedet i Nord-Amerika og Europa, Arktis, fornybar energi og karbonfangst.

- Selv om vi er plassert på hver vår side av Atlanteren har Canada og Norge mye til felles. Begge landene ligger i nord, og begge eksporterer olje og gass. Jeg håper myndighetene i Canada kan hjelpe norsk leverandørindustri som ønsker å etablere seg i Canada, sa Tor Lien.

Han understreket også at Norge og Canada bidrar til å fremme karbonfangst. Torsdag deltar Oliver og Lien på konferansen CSLF (Carbon Sequestration Leadership Forum) i Washington DC. Lien er den første statsråden i den nye regjeringen som besøker USA.

- Utviklingen av karbonfangst møter utfordringer mange steder. Prosjektene i Canada og USA har kommet litt lenger. Vår regjering ønsker å lage en ny strategi for utvikling av karbonfangst, sa Lien.

Fredag besøker Lien karbonfangstanlegget Kemper i Mississippi.

- Klimautfordringen er global. Det krever internasjonale løsninger. De må vi finne gjennom samarbeid mellom både industri, forskning og på myndighetsnivå, understreker Lien.

Olje- og energiminister Tord Lien (t.v.) møter Canadas minister for naturressurser Joe Oliver (t.h.) (foto: OBE/OED).
Tord Lien (midten t.h.) i samtale med USAs energiminister Ernest Moniz (t.v.), Canadas minister for naturressurser, Joe Oliver (t.h.) og direktøren for det internasjonale energibyrået, Maria van der Hoeven under en mottakelse i den canadiske ambassaden onsdag. Torsdag har Lien et møte med Moniz om blant annet karbonfangst (foto: OBE/OED).

Til toppen