Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Lien møtte fremtidens oljeingeniører på Fornebu

Olje- og energiminister Tord Lien møtte onsdag elever ved Forskerfabrikkens sommerskole på Fornebu. - Vi kommer til å trenge mange nye kloke hoder i norsk petroleumsindustri i årene som kommer, sier Lien.

- Det er ikke tvil om at norsk olje- og gassindustri kommer til å by på mange spennende arbeidsoppgaver i flere tiår fremover, selv om næringen nå går gjennom en krevende periode. Derfor er det meget gledelig å se den store interessen for realfag hos barna på Fornebu, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Lien og barn fra Forskerfabrikken

(Olje- og energiminister Tord Lien sammen med Per Harald Kongelf og Astrid Onsum fra Aker Solutions og elever og lærere ved sommerskolen. Foto: HEV/OED)

Under besøket fikk olje- og energiministeren en omvisning i opplevelsessenteret Engineerium, der barn og unge kan lære mer om olje- og gasseventyret og utforske naturfaglige fenomener. Statsråden fikk også se en modell av Johan Sverdrup-prosjektet, der Aker Solutions er tildelt kontrakt for detaljprosjektering, innkjøp og ledelsesassistanse. Kontrakten hadde en verdi på 4,5 milliarder kroner. Under aktivitetstoppen vil Johan Sverdrup-prosjektet sysselsette så mange som 1000 ingeniører fra Aker Solutions' kontorer i Oslo, London og Mumbai.

- Utbyggingen er det største industriprosjektet i nyere tid, og vil føre til titusener av årsverk i norske bedrifter over hele landet i mange år framover. Feltet vil sørge for arbeid og inntekter også for våre barnebarn. Kanskje vil noen av barna ved sommerskolen en dag bli Sverdrup-ingeniører, sier Lien.

Til toppen