Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Linda Hofstad Helleland norsk kandidat til WADA

Regjeringen nominerer barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland som kandidat til å overta som president for WADA etter Sir Craig Reedie. Helleland har hatt verv som WADAs vise-president siden november 2016. Hun er en reformkandidat som vil legge vekt på å fremme idrettsutøvernes interesser og å sikre større utøverrepresentasjon i WADAs organer.

Linda Helleland har vært kompromissløs i sitt standpunkt mot doping, noe om har gitt henne støtte og en sterk posisjon blant utøvere.

- Regjeringen gir sin fulle støtte til Linda Hofstad Helleland som har gjort reform av WADA sentralt i sitt kandidatur, sier statsminister Erna Solberg

- I løpet av sine to år som visepresident for WADA har hun gått inn i vanskelige beslutninger, og har konsekvent satt utøvernes interesser fremst i arbeidet for å holde idretten fri fra doping. Linda Hofstad Helleland har vist sin sterke og konsekvente vilje til å sikre idrettsutøvere mot doping. Linda ønsker å styrke WADA som en verdensomspennende antidoping-regulator. Hun er opptatt av å sikre tillit til fri og ærlig sport blant utøverne og alle som er glad i idrett. Regjeringen gir sin støtte til Linda som leder for WADA mot en fremtid uten doping, sier statsministeren.

Kulturminister Trine Skei Grande kommenterer kandidaturet til Linda Hofstad Helleland, slik:

- Linda Hofstad Helleland har kunnskap og erfaring som er nødvendig for å lede WADA sitt anti-doping arbeid fremover. Hennes fokus på prinsipper for godt styresett som uavhengighet og åpenhet gjør henne til den rette personen til å lede WADA i årene fremover.

Til toppen