Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Listhaug beøkte pelsdyrfarm

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte i dag pelsdyrfarmen til ekteparet Leif og Åse Gunn Heddeland i Marnadal kommune. Statsråden likte det hun så.

- Dette er et bruk med over 80 års driftserfaring. Det har de siste årene vært rettet hard kritikk mot en hel næring. Useriøse aktører kan ikke ødelegge for dem som driver i henhold til god dyrevelferd, sier Listhaug. 

Statsråden minner om utvalget som er nedsatt for å se på pelsdyrnæringen i Norge, der utvalget skal se på alternativene: Styrt avvikling eller en fortsatt bærekraftig utvikling.

- Dette blir et viktig arbeid og jeg vil selvsagt lytte til utvalgets konklusjoner. Men i utgangspunktet er jeg positiv til fortsatt drift og at de enkelte gårdene kan utvikle driften i årene fremover, sier Listhaug. 

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (frp) sammen med pelsdyrfarmer Leif Heddeland.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (frp) sammen med pelsdyrfarmer Leif Heddeland. (Foto: LMD)

Ekteparet Heddeland satte stor pris på Sylvi Listhaugs besøk, og sa at interessen fra de andre politikerne som også var med, inspirerte dem i det videre arbeidet.

- Vi er opptatt av å drive seriøst og kjenner oss ikke igjen i den massive kritikken som har vært rettet mot en hel næring. Dyrene skal ha det bra, og det er vi svært opptatt av. Vi passerer i år en omsetning på over tre millioner kroner, et resultat vi er godt fornøyd med, sier Aase Gunn Heddeland. 

Landbruks- og matministeren benyttet turen til Vest-Agder til å besøke bedrifter som Agder Bær og Grønt A/S i Holum, juletredyrker Ola Sløgedal i Marnadal og gårdsbesøk hos Oddgeir Steinberg og Birte Usland som driver melkeproduksjon. Statsråden hadde også et møte med det lokale Bondelaget og Småbrukarlaget.

Til toppen