Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Lokaltogene stopper igjen på Steinberg stasjon

- Jeg er glad for at alle lokaltog igjen kan stoppe på Steinberg stasjon. Lokalbefolkningen har vist et stort engasjement for stasjonen sin, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Ketil Solvik-Olsen taler på Steinberg stasjon

Samferdselsministeren deltok i dag på en markering på Steinberg stasjon i forbindelse med at lokaltogene igjen stopper der.  Stasjonen ble stengt i forbindelse med innføringen av ny rutetabell i desember 2012. Dette førte til sterke reaksjoner.

- Vi stod i en krevende situasjon i fjor, med en stengt stasjon, hvor lokalbefolkningen forventet gjenåpning. Nå har vi sørget for at togene igjen stopper på Steinberg, og jeg håper at flest mulig benytter seg av tilbudet framover, sier samferdselsministeren.

Tiltak for at togene igjen kan stoppe på Steinberg stasjon 

For at lokaltogene igjen skal kunne stoppe på Steinberg, er det i sommer gjennomført sikringsarbeid på stasjonen. Plattformene er utbedret og det er laget en gangbro over togsporene. I tillegg er det utført arbeid med signal- og kontaktledningsmaster.

For å bidra til en robust togavvikling er det også gjennomført andre tiltak på banestrekningen. Blant annet er det utført spor- og sikringstiltak på Hokksund stasjon og en planovergang i Rødgata ved Gulskogen stasjon i Drammen stengt. Planovergangen vil bli erstattet med planfri kryssing i 2016.

I desember 2016 skal det gjennomføres en evaluering av prøveordningen med stopp på Steinberg stasjon, der det vil bli sett på hvordan driftsstabiliteten på banestrekningen har utviklet seg i perioden.

- Med de omfattende tiltakene som nå er lagt ned på denne banestrekningen, har vi god tro på at det blir en god løsning, sier Solvik-Olsen.

Til toppen