Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Lønnsoppgjøret er igang

Hovedsammenslutningene møttes i dag for å starte forhandlingene om årets lønnsoppgjør. Fristen for å komme til enighet er midnatt 30. april.

På bildet fra venstre: Anders Kvam (Akademikerne), Pål N. Arnesen (YS-Stat), Tone Rønoldtangen (LO-Stat), Per Kristian Knutsen (konstituert personaldirektør i staten) og Petter Aaslestad (Unio).

På bildet fra venstre: Anders Kvam (Akademikerne), Pål N. Arnesen (YS-Stat), Tone Rønoldtangen (LO-Stat), Per Kristian Knutsen (konstituert personaldirektør i staten) og Petter Aaslestad (Unio).

- Lønnsoppgjørene i Norge påvirker norsk økonomi. Derfor er det viktig at vi legger frontfagsmodellen som en norm for oppgjøret, sier Knutsen. 

Tall fra det tekniske beregningsutvalget viser at staten de siste 10 årene har hatt en lønnsutvikling som er på linje med lønnsutviklingen i industrien samlet.

- Resultatet i frontfaget og det beregnede bidraget fra forventet lønnsglidning, viser at vi har et meget begrenset handlingsrom. Men jeg er sikker på av vi skal klare å få til en forhandlingsløsning, sier Knutsen. 

Partene i forhandlingene er hovedsammenslutningene LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne på den ene siden og Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) på den andre siden. KMD og hovedsammenslutningene har i dag lagt fram tilbud og krav til tariffoppgjøret 2015. 

Partene er hovedsammenslutningene LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne på den ene siden og Kommunal- og moderniseringsdepartementet på den andre siden. 

 

 

 

Til toppen