Mæland til Canada

Næringsministeren følger H.K.H. kronprins Haakon og H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit til Ottawa, Toronto og St. John's 7.-10.november. Hun tar også med seg en delegasjon fra næringslivet.

Frist for presseakkreditering er 28. oktober.

- Norge og Canada er ganske like i både geografi og ressurser, og den canadiske samfunnsmodellen ligner mye på vår. I Canada ligger det et stort potensial for norsk næringsliv. Mer enn 70 norske bedrifter er allerede etablert der. Mitt mål med turen er å se hvordan vi kan arbeide sammen for å møte globale utfordringer, og selvfølgelig for å fremme norsk næringsliv i Canada, sier næringsminister Monica Mæland.

7. november vil følget blant annet delta på en utstilling og seminar om Arktis. De skal også delta på et seminar om forsvarsindustrien.

8. november arrangeres en workshop for norsk og kanadisk musikkindustri. Det vil også være et arrangement for å fremme norsk litteratur sammen med forfatterne Erlend Loe og Hilde Kristin Kvalvaag. Det legges videre opp til et innovasjonsseminar på Ryerson University, inkludert et besøk til Student Learning Centre som er tegnet av Snøhetta.

9. november arrangeres en næringslivsworkshop om mangfold, medtech og start up-initiativer, og om tunnelteknologi.

10. november deltar følget på et norsk-kanadisk seminar om sikkerhet og beredskap i Arktis, og de vil få en omvisning på treningssimulatorer utviklet av Kongsberg Gruppen. Videre blir det seminar om akvakultur og olje- og gassindustrien. Følget får også en omvisning på Polarnatt-utstilling, og de vil være tilstede på et forum om havforskning i Arktis.

Akkreditering sendes kjh@mfa.no.

 

Til toppen