Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gode grunner til å bli lærer

Lærere og lærerstudenter forteller om hva de synes er bra med læreryrket. Les og se videoer her!

- Det beste med å være lærer er at du kan variere dagene som du vil

En lærer har mulighet til å legge opp undervisningen på ulike måter, og deler av den kan godt være ute. - Jeg er veldig glad i å være ute, forteller lærer Jalal Bashir Ahmed mens han ser på at elevene løper rundt for å samle flest mulig snøklumper inn i rockeringer og slik lære om enere og tiere. - Også liker jeg muligheten til å kunne lære elevene å tenke på hvordan de best kan håndtere ulike utfordringer, og hjelpe barna med å bli gode mennesker så de kan bidra i samfunnet, sier han.

- Vil gjøre en meningsfull jobb

Som lærer på trinn 1-7, får du mulighet til å jobbe med de yngste barna og å gjøre en forskjell ved å legge grunnlaget for alt de skal lære gjennom livet. Det appellerte til Oskar Sederholm. - Jeg er opptatt av å formidle kunnskap, og å jobbe med mennesker. Og å gjøre en meningsfull jobb, forteller Oskar.

- Ønsker dager som ikke er forutsigbare

Som lærer jobber man mennesker, og det gir stor variasjon i dagene. Det var med på å gjøre at Ali Khilji valgte å bli lærer. - Jeg liker dager som ikke er så forutsigbare. Også er jeg sosial, glad i mennesker og interessert i fag, forteller han.

Les også: Hvorfor bli lærer?

Lurer du på hva som er forskjellen på lærer og lektor? Hvor mye praksis det er i utdanningen, og hvorfor du skal bli lærer i barneskolen?  Kanskje du finner svar her!

 

Til toppen