Marianne Johnsen ny styreleder i Kilden – Med Per Fronth som personlig vara

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Marianne Elisabeth Johnsen blir ny styreleder for Kilden Teater- og konserthus IKS i Kristiansand, med kunstner Per Fronth som personlig vara. Johnsen erstatter Anne Carine Tanum, som blant annet er styreleder for Den Norske Opera & Ballett.

Styret velges av representantskapet for Kilden i henhold til selskapsavtalen, hvorav styreleder med personlig vara skal velges etter forslag fra Kulturdepartementet. Styreleder ble valgt på representantskapsmøte i dag. Resten av det nye styret velges i januar 2016.

Marianne Johnsen (f. 1963) er advokat og har en Master of Business Administration (MBA), har operativ ledererfaring fra Elkem og Ullevål sykehus og er i dag selvstendig næringsdrivende. Johnsen har lang og bred styre- og styreledererfaring fra inn- og utland i børsnoterte og private selskaper. Hun har blant annet styreledererfaring fra Flyktninghjelpen og er i dag styreleder i Norges Sjømatråd, leder av flere valgkomiteer og er styremedlem i Litteraturhuset.

Per Fronth (f. 1963) er billedkunstner og samfunnsdebattant, tidligere fotojournalist i VG. Han er nå bosatt i Kristiansand og har jevnlige utstillinger i blant annet Oslo og New York.