Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Klar økning i antall søkere til landbruksfaglig utdanning

Ferske tall fra Samordna opptak viser at stadig flere vil ta landbruksutdanning. Søkere som har landbruksfaglig utdanning som sitt førstevalg har økt med 17 prosent sammenlignet med i fjor.

Landbruks- og matministeren besøkte denne uken Sander Nordstuen gård for å lære mer om Grønt Spatak og møte ungdommer som har jobbet på gårder i sommerferien gjennom Grønt Spatak.
Landbruks- og matministeren besøkte denne uken Sander Nordstuen gård for å lære mer om Grønt Spatak, og møte ungdommer som har jobbet på gårder i sommerferien gjennom Grønt Spatak. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Søkere som har plantevitenskap som sitt førstevalg i år er mer enn doblet sammenlignet med i fjor, og antall førstevalgssøkere til skogfagene ved NMBU og Høgskolen Innlandet har til sammen økt med 70 prosent. Samtidig holder trenden seg at stadig flere ønsker å studere agronomi.

 –Dette er veldig gledelige tall og forteller noe om hvordan ungdom svarer på trender i tida, og forstår at framtida må være grønn. Dette er klart uttrykk for at studentene svarer på samfunnets kompetansebehov. Skal vi klare å gjennomføre det grønne skiftet, må vi ha mer kunnskap om matproduksjon, bruk av tre,  og fornybar energi. Denne våren har mange fått forståelse for hvor viktig landbruket er, og at sektoren representerer mange og viktige arbeidsplasser og kompetanse, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Til toppen