Historisk arkiv

Mat: Brekk gratulerer kokkelandslaget med OL-gull

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Det norske kokkelandslaget har gått helt til topps i kokke-OL i Erfurt i Tyskland og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer med en historisk seier.

Mat: Det norske kokkelandslaget har gått helt til topps i kokke-OL i Erfurt i Tyskland og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer med en historisk seier. - Det er første gang Norge tar sammenlagtseieren og når vi vet at det er 32 land som har deltatt i kokke-OL, en svært tøff konkurranse, er dette en stor prestasjon, sier Lars Peder Brekk.

De norske kokkene tok også gull i enkeltkategoriene varmmat og matkunst.

- Vi har jobbet systematisk med forberedelser i fire år nå. I det siste har vi hatt mange helgesamlinger med lange dager og netter, sier manager Sven Erik Renaa, til nyhetsbyrået Newswire. De 11 kokkene på det norske laget er regjerende verdensmestere fra VM i Luxemburg i 2006, men forrige OL var det Sverige som vant. Mens lag fra andre land til tider har virket hektiske og stresset, har en kjapp og stille effektivitet preget det norske laget under konkurransene i Erfurt.

- Vi har terpet så mye på konkurransesituasjonen og fokusert mye på gode smaker. Og under konkurransen fungerte laget optimalt. Alt satt i fingrene, sier Renaa.
  

      Det norske kokkelandslaget serverte norsk lam med steinsopp og pepperrot til hovedrett i varmmatkonkurransen i OL i Erfurt. Foto: Tom Haga
Det norske kokkelandslaget serverte norsk lam med steinsopp og pepperrot til hovedrett i varmmat-konkurransen i OL i Erfurt.
Foto: Tom Haga
 


Det var et meget fornøyd kokkelag som gikk på pallen etter at vinneren var utropt.
Foto: Tom Haga 

Mat: Det norske kokkelandslaget har gått helt til topps i kokke-OL i Erfurt i Tyskland og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer med en historisk seier.