Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Mat og muligheter i Nord-Norge - regionale matfaglige miljøer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Matfaglige kompetansemiljøer vil gi ytterligere vekstgrunnlag for lokale norske råvarer og matretter. På samme tid vil kompetansehevinga et slikt prosjekt gir, bidra til å styrke kvalitetene i den kystbaserte reiselivsnæringa, sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen under NHO Finnmark konferansen i Alta i dag.

- Matfaglige kompetansemiljøer vil gi ytterligere vekstgrunnlag for lokale norske råvarer og matretter. På samme tid vil kompetansehevinga et slikt prosjekt gir, bidra til å styrke kvalitetene i den kystbaserte reiselivsnæringa, sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen under NHO Finnmark konferansen i Alta i dag.  

Regjeringa ønsker å stimulere til økt og bedre bruk av lokal mat og medvirke til at norske serveringssteder får et bedre tilbud om opplæring i bruk av lokale råvarer.

Det er derfor besluttet å lansere et pilotprosjekt i Nord-Norge for å se på mulighetene for å etablere regionale kokkefaglige miljøer rundt om i landet.  

Kokker og andre fagfolk vil få muligheten til å lære enda mer om gode lokale råvarer og mattradisjoner, og hvordan man kan skape entusiasme for den lokale matprofilen overfor innenlandske og utenlandske gjester.   

Pilotprosjektet er første skritt i en satsing på kompetansehevende kurstilbud for kjøkkenledere, kokker, lærlinger og faglærere innenfor matfag. Kursene vil tilby opplæring i lokal mat til alle typer serveringssteder i sine geografiske områder.

Til toppen