Matstreif – Bli med på hele Norges matfestival

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Fredag 6. og lørdag 7. september er det duket for Matstreif, Norges største nasjonale matfestival på Rådhusplassen i Oslo. Her samles rundt 170 lokale utstillere fra hele landet for å gi deg smaken av Norge.

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år, der kan de møte, snakke med og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet.

Matstreif.
Matstreif. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge

Matstreif er et utstillingsvindu og en møteplass for aktørene i mat- og drikkenæringen i Norge, og i helgen fylles Rådhusplassen av bugnende matfat med lokale smaker, drikke og spesialiteter fra lokale matprodusenter fra hele Norge. Nytt av året er en rekke matfaglige kurs og aktiviteter for ungdom og barn.  

Årets Matstreif retter seg spesielt mot ungdom, og markerer deres plass i byggingen av Matnasjonen Norge – en nasjon som er kjent og anerkjent for mat og drikke av høy kvalitet.

Fremtiden til Matnasjonen Norge var tema for debatt under frokostseminaret på åpningen av Matstreif i dag.
Fremtiden til Matnasjonen Norge var tema for debatt under frokostseminaret på åpningen av Matstreif i dag. I panelet satt Olaug Vervik Bollestad, Landbruks- og matminister, Grete Ingeborg Nykkelmo, Adm.Dir. Ungt Entreprenørskap, Bente Bratland Holm, Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge og Espen Lynghaug, Spesialrådgiver i Kompetanse og Utdanningspolitikk, NHO Mat og Drikke. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Økende interesse for lokalmat

– Matstreif er et fantastisk utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet. Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien til å nå målet om en lokalmat omsetning på 10 milliarder i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad.

Matstreif er et årlig arrangement i regi av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. I år er 15. året på rad at Matstreif blir arrangert. 

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,97 milliarder kroner i 2018, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk  i 2018.

Smakebiter fra årets program:

Banner Matstreif 2019