Mattesatsing i barnehagen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er imponert over hvordan Skien kommune jobber med matematikk allerede i barnehagen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er imponert over hvordan Skien kommune jobber med matematikk allerede i barnehagen. 

 

Samlingsstund med kunnskapsministeren i Falkum barnehage i Skien.
(Samlingsstund med kunnskapsministeren i Falkum barnehage i Skien. Foto: KD)

Tirsdag 19. november var kunnskapsministeren i på besøk Falkum barnehage i Skien. Her fikk han være med på en samlingsstund hvor førskolelærer Kristine Bakken viste hvordan de jobber med matematikk i barnehagen. Hun fortalte to- og treåringene eventyret om Gullhår og de tre bjørnene. Med spørsmål som ”Hvor mange senge?r” og ”Kan du plukke ut den mellomstore grøtbollen?” fikk barna også med seg litt matematikk under eventyrfortellingen.

- Vi bruker det matematiske språket i alt vi gjør, vi snakker om mengde, volum, form og farge. Det kan være så enkelt som å telle knappene på bodyen når vi skifter bleier, forklarer Bakken. 

Skien kommune har en tiltaksplan som sier at det skal jobbes aktivt med matte allerede i barnehagen. Dette er et av mange tiltak for å heve snittkarakteren i matematikk for elevene som går ut av grunnskolen. I dag er snittkarakteren 2,67, kommunen har en målsetting om at snittet skal opp til 3,5.

- Jeg er  imponert over den målrettede og langsiktige måten kommunen jobber på. Det er spennende å introdusere barna for matematikk allerede i barnehagen ved hjelp av lek og undring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Bilde fra barnehagebesøket i Skien
(Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er imponert over hvordan Skien kommune jobber med matematikk allerede i barnehagen. Foto: KD)

 

Bilde av barn
(Barna fikk også med seg litt matematikk under eventyrfortellingen. Foto: KD)
Til toppen