Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Mestre hele livet

Regjeringens har lagt fram strategi for god psykisk helse (2017 – 2022) "Mestre hele livet". I strategien vises det til Inn på tunet-tilbud fra landbruket. Inn på tunet (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk.

Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der. Det  kan være  arbeidsrettede tilbud, pedagogiske tilbud og tilbud innen helse- og omsorg, integrering og kriminalomsorg.  

Regjeringen har satset på Inn på tunet, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.  Vi har fulgt opp den nasjonale handlingsplanen for Inn på tunet, styrket godkjenningsordningen og nasjonal nettside,   gitt støtte til profesjonalisering og samarbeid gjennom Utviklingsprogrammet, og utarbeidet  informasjons materiell og veiledere.  

Det er  400 godkjente Inn på tunet-gårder og nær 200 under godkjenning. Vi satser på flere tilbud og gir støtte til organisering  og samarbeid mellom bedriftene bl.a i regi av  Inn på tunet Norge SA , sier Jon Georg Dale

 

Til toppen