Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statssekretær Hagen deltok på sikkerhetskonferanse i Senegal

Statssekretær Marianne Hagen deltok mandag 5. november på Dakar internasjonale forum i Senegal. Statssekretæren innledet om Norges Sahel-engasjement under konferansen.

Årets Dakar Forum var det femte i rekken, og har fått overskriften «Peace and Security in Africa: stakes of sustained security and development».

Dakar Forum er en årlig sikkerhetskonferanse med fokus på Vest-Afrika og Sahel. Konferansen har blitt en viktig møteplass for å diskutere sikkerhetspolitiske utfordringer i regionen, og samler politikere, sivilt samfunn og akademia.

– Regjeringen styrker innsatsen i Sahel, og har en helhetlig strategi for å fremme stabilitet og utvikling i regionen. Sahel har store utfordringer knyttet til humanitære behov, og pågående konflikter truer sikkerheten i flere av landene i regionen. Vi ønsker å kombinere økt politisk fokus med tiltak for å fremme sikkerhet og utvikling. Det er også viktig å bidra til økt matsikkerhet og muligheter for privat sektor, sier statssekretær Marianne Hagen i forbindelse med konferansen

 

Til toppen