Presseinformasjon

Statssekretær Morten Høglund til Mexico og USA

Statssekretær Morten Høglund reiser til Mexico og USA (California) for bilaterale møter 27. april til 1. mai. Programmet består også av en rekke næringslivsarrangementer.

I Mexico skal statssekretær Høglund blant annet åpne arrangementet «Norwegian Business Day», som tilbyr norske bedrifter et utstillingsvindu og en møteplass med meksikansk næringsliv.

˗ Vi merker en økt interesse for energisektoren i Mexico blant norske bedrifter. Også innenfor fornybar energi og maritim sektor er det interessante muligheter for samarbeid, sier Høglund.

Høglund vil også følge opp spørsmål som fornyelse av frihandelsavtalen mellom Efta og Mexico, samt norsk bekymring over situasjonen for menneskerettigheter i landet.

I USA vil Høglund treffe norske oppstartsselskaper og gründerbedrifter. Han skal også møte Innovasjon Norge og lære om deres TINC-program (Tech Incubator in Silicon Valley), samt åpne Cesmi-konferansen (Creating an Environmentally Sustainable Maritime Industry). Dette er en konferanse hvor globale shippingselskap, rederier, redere og andre maritime interesser møtes.

˗ Jeg reiser til USA og Silicon Valley for å lære mer om hvordan utenrikstjenesten kan bidra til at Norge får ta del i de kloke hodene i denne delen av verden. Vi må også innhente kunnskap om hvordan vi på norsk side kan tiltrekke oss kapital, investorer og utenlandske selskap i større grad, sier Høglund.

Pressekontakt: Pressevakten 23 95 00 02

Til toppen