Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statssekretær Hagen møtte menneskerettighetsforsvarere

Statssekretær Marianne Hagen møtte 11. oktober 16 menneskerettighetsforsvarere fra Hviterussland, Moldova, Russland, Moldova, Georgia, Aserbajdsjan, Armenia, Kasakhstan, Usbekistan og Kirgisistan i Utenriksdepartementet.

Menneskerettsforsvarerne var i Norge i forbindelse med «Anna Politkovskoja-seminaret» som Den norske Helsingforskomiteen arrangerte, og som denne gangen fokuserte på kvinners rettigheter.

- Det var en ære å treffe disse modige kvinnene som står i front for å sikre menneskerettigheter og grunnleggende friheter, sier statssekretær Marianne Hagen.

Hagen understreket at beskyttelse av MR-forsvarere er en hovedprioritering i Norges menneskerettighetspolitikk og viste til resolusjonen om kvinnelige MR-forsvarere som ble vedtatt i 2013 som en viktig milepæl. Kvinnelige MR-forsvarere møter en rekke utfordringer, inkludert særlig risiko knyttet til at de er kvinner, og at de kan oppfattes å utfordre tradisjonelle kjønnsroller.

Statssekretæren fikk et innblikk i hvilke utfordringer MR-forsvarerne møter, og hun uttrykte støtte til det viktige arbeidet de utfører. Hun sa avslutningvis at Norge vil fortsette å støtte MR-forsvarere i bilaterale og multilaterale sammenhenger.

Til toppen