Minnegudstjeneste for trafikkofre

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte flere pårørende for trafikkulykker da han deltok på en minnegudstjeneste i Skjee kirke i Vestfold søndag 3. januar. – Samtalene med dem som har opplevd å plutselig miste kjære i trafikken gjorde sterke inntrykk, sier Solvik-Olsen.

Dette var 22. året på rad at Trygg Trafikk, Statens vegvesen og lokale nødetater arrangerer "Lys til ettertanke". Etter appeller utenfor kirken gikk deltakerne i et stille fakkeltog på gater opplyst av fakler før det var minnegudstjeneste i kirken. I tillegg til statsrådens tale var det sang og musikk ved Ole Paus. Biskop Per Arne Dahl ledet gudstjenesten.

Størst inntrykk gjorde utvilsomt Jostein Sandsmark som representerte pårørende under minnemarkeringen. Hans datter Sara omkom i en ulykke på Bjørkelangen i januar 2014, og Sandsmark fortalte rolig og stille om ulykkesdagen og om Saras siste minutter på sykehuset. – Ta ikke noen dødsrisiko når du kjører bil, oppfordret Sandsmark i sin appell.

Statsråden kommenterte de små marginene som kan avgjøre mellom liv og død når man ferdes i trafikken. – Det skjer så brått og føles så meningsløst, og man får ikke sjansen til å ta farvel. Det er viktig å komme sammen og være til stede for hverandre, slik at vi kan dele sorgen og dele at livet går videre, sa Solvik-Olsen.

Les mer

Pressemelding fra Statens vegvesen om trafikkulykker i 2015

Informasjon om "Lys til ettertanke" fra Trygg Trafikk

(Foto: Kjell Brattaas/SD)